Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2012

Το φαρμακείο στο μικροσκόπιο - Αλητεία ή προάσπιση συμφέροντος;


  

Πολλές φορές τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Φτώχεια καταραμένη. Δείτε το βίντεο επάνω . Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να καταλάβετε το κείμενο που ακολουθεί. Να δείτε το ήθος των ανθρώπων, να κρίνετε, να σκεφτείτε. Να εντοπίσετε αιτίες της σημερινής μας κατάντιας σε μέρη πέραν του Κοινοβουλίου. Στο φαρμακείο της γειτονιάς σας για παράδειγμα...Κρίνετε. Κρίνετε για να κριθείτε. Σκεφθείτε μόνο την απάντηση σε ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.

Ξέρετε παιδια φαρμακοποιών που ΔΕΝ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ; ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ; 


Απολαύστε τώρα ήθος
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΥΒΑΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑPDFΕκτύπωσηE-mail
Τοπικά θέματα
Παρασκευή, 23 Δεκέμβριος 2011 17:12
Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Το ελληνικό φαρμακείο βρίσκεται υπό διωγμό. Δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα υπό τις παρούσες δραματικές συνθήκες βρίσκεται σε διαλογισμό, ασχολούμενο με την τακτική του αγώνα, τις κοινωνικές συμμαχίες, τη μορφή των κινητοποιήσεων, τις οικονομικές μελέτες, τις τεχνοκρατικές λύσεις, νομίζοντας ότι υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου για όλα αυτά. Εξακολουθούμε να είμαστε συνομιλητές ενός αδίστακτου και αφερέγγυου υπουργού, που επανειλημμένως μας έχει κοροϊδέψει. Διαπραγματευόμαστε δηλαδή με αυτόν ο οποίος μεθοδεύει την εξαφάνισή μας, βάζοντάς μας να νομιμοποιήσουμε τις όποιες δυσβάστακτες μελλοντικές αποφάσεις του, και μας αποτρέπει μέσω του διαλόγου από μαζικές κινητοποιήσεις που θα έδιναν λύση σε όλα τα προβλήματα.. Συνάδελφοι , αυτές τις δύσκολες ώρες έχοντας στα χέρια μας ακόμα το φάρμακο, είμαστε σε θέση να επιβάλλουμε και να επιλύσουμε το σύνολο των προβλημάτων, αρκεί να αποφασίσουμε να το στερήσουμε από τον Έλληνα ασφαλισμένο. Οι τύψεις και οι αναστολές δεν μας ταιριάζουν. Στηρίξαμε το ασφαλιστικό σύστημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά σήμερα που στην υγεία κυβερνούν συμφέροντα , πρέπει να αγωνιστούμε για να προστατεύσουμε τις ζωές μας, τις οικογένειές μας και τους εργαζόμενους στον κλάδο μας. Συνάδελφοι, ο καθένας προσωπικά ας αναλογιστεί μέσα από τις δυσκολίες του πώς θα συμμετέχει . Η ενότητα του κλάδου γίνεται επιζήμια όταν υπάρχει αδιαφορία και έλλειψη αλληλεγγύης. Αγωνίσου σήμερα για το φαρμακείο σου, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι μπορείς να επιβιώσεις οικονομικά στο αύριο. Χωρίς αγώνα απλώς δεν γνωρίζεις το δικό σου τέλος.  
Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ  ΚΩΝ/ΝΟΣ


ΕΔΩ διαβάστε το από την ιστοσελίδα

Εν ολίγοις τί προτείνει ο πρόεδρος φαρμακευτικού συλλόγου Πειραιά; Προτείνει τον ωμό εκβιασμό κυβέρνησης και κοινωνίας ώστε να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν. Αυτός να συνεχίσει με σταθερό κέρδος να εργάζεται - προστατευμένος από τον ανταγωνισμό- εξασφαλισμένος ο ίδιος αλλά και οι απόγονοί του.

Και επειδή ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, τα δεύτερα μπορεί να έχουν να κάνουν με διακινδύνευση της υγείας των ασφαλισμένων. Κυνισμός; Βλακεία; Αδιαφορία;

Φαντάζεται ότι αν για παράδειγμα υπάρξουν νεκροί από τυχόν έλλειψη φαρμάκων- δυναμιτίζεται η όποια κοινωνική συνοχή και θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα εξασφαλίσει άλλη μια πενταετία στο παρόν καθεστώς. Με μοχλό πίεσης το φάρμακο θέλει να αποτρέψει τις αλλαγές.

Αναρωτιέμαι. Αγνοεί πως το καράβι θα βουλιάξει αύτανδρο; Μάλλον όχι. Έχει φροντίσει για το δικό του σωσίβιο από τα τόσα χρόνια προσοδοφόρας εργασίας. Μάλλον ναι.


1 σχόλιο: