Είναι καιρός τώρα που παρακολουθούμε να ξετυλίγεται ένα πολύπλευρο θεματάκι με στοιχεία από ταινία του Hollywood. Υποκλοπές, Αμερικάνοι, Ρώσοι, αγωγοί, απαγωγές, υποκλοπές, εθνικές καταστροφές και άλλα εντυπωσιακά. Όλα αφορούν τον πρώην πρωθυπουργό κ.Κώστα Καραμανλή.
Είναι από την άλλη πλευρά και οι αναιμικές προσπάθειες του νυν πρωθυπουργού ( για να μην πω ατελέσφορες) σε συνδιασμό με λάθη, παραλείψεις και επιδείνωση του διεθνούς οικονομικού κλίματος και όλα ‘’δένουν’’ στο φαντασιακό του δεξιού ψηφοφόρου. Αλλά το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνον εκεί καθώς ο δεξιός ψηφοφόρος έχει χαρακτηριστικά που έχει ο μέσος Έλληνας της Μεταπολίτευσης. Έχει αρκετές ομοιότητες με τον πασοκτζή της δεκαετίας του 1980. Αγάπη για τον ηγέτη, συνωμοσιολογία, εξωτερικοί παράγοντες που επιβουλεύονται την προσπάθεια της κυβέρνησης...
Για την οικονομία της συζήτησης ας δεχτούμε ότι οι Αμερικανοί δεν ήθελαν τον κ.Κώστα Καραμανλή στην θέση του πρωθυπουργού της Ελλάδας – γεγονός που δεν προκύπτει συνολικά από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησής του, καθώς και παραγγελίες όπλων έκανε και στήριζε τις αντιπυραυλικές ασπίδες ( μέσω της τότε ΥΠΕΞ ) και στο σχέδιο Αναν δεν πήρε θέση ουσιαστικά ποτέ, παρά την εγχώρια προπαγάνδα (μέσω των εκατομμυρίων ευρώ σε εντυπα και καναλάκια της περιφέρειας του συστήματος Ρουσόπουλου).
Αλλά όλες τις αντιρρήσεις τις προσπερνώ και θέτω απλά ερωτήματα. Ποίος κυβερνούσε και διαπίστωσε ότι υποκλέπτονταν οι συνομιλίες του; Ποιός διπλασίασε το μισθολογικό κόστος του δημοσίου μέσα σε 5,5 χρόνια; Ποιός έμπλεξε σε τόσα σκάνδαλα; Ποιός διπλασίασε το δημόσιο χρέος; Ποιός επέλεξε να κάνει οικονομική απογραφή; Ποιός δεν ήξερε να διαχειριστεί την ολυμπιακή περιουσία; Ποιός διόρισε με προγράμματα stage την μισή κομματική νεολαία; Ποιός είχε την πολιτική ευθύνη για την ολοκληρωτική καταστροφή του 2007; Υπενθυμίζω οτι το 2001 είχαμε περισσότερες εστίες φωτιάς, αλλά δεν είχαμε στρατηγό άνεμο. Για το τέλος της εθνικά υπερήφανης νεοδημοκρατικής διακυβέρνησης αφήνω το έλλειμα 15% του ΑΕΠ.
Τέλοσπάντων, ουκ έστιν αριθμός ζητημάτων της εξαετίας του κ.Κώστα Καραμανλή. Ένα γενικό σχόλιο είναι η λέξη μπάχαλο, αποσάρθρωση, διάλυση, ωχαδερφισμός. Αλλά επειδή στήνεται σκηνικό δικαίωσης του ανθρώπου που κατέστρεψε την χώρα θέλω να υπενθυμίσω τα εξής άβολα για τον νεοκαραμανλικό μύθο. Τον Ιούνιο του 2009 λίγο πρίν τις ευρωεκλογές, ο τότε επίτροπός Χοακίν Αλμούνια προειδοποιούσε για έλλειμα πάνω από 10% του ΑΕΠ. Τον Αύγουστο ο διοικ. Της Τράπεζας της Ελλάδος είπε : « Όγδοος μήνας 8% έλλειμα – δωδέκατος πόσο;» . Επιπλέον μπορούμε να μιλήσουμε έχοντας γνώση της αλληλογραφίας υπουργών του κ.Κώστα Καραμανλή με τον κ.Γίωργο Αλογοσκούφη και τον κ.Πέτρο Δούκα – όπου σε απεγνωμένες εκλήσεις για μέτρα και μεταρυθμίσεις , αυτός , ο τιτάνας της γεωπολιτικής σκακιέρας απαντούσε με το αλήστου μνήμοης « Ασ’ το για αργότερα» όταν φιλοτιμούνταν να απαντήσει.
Αλλά όταν τα αποτελέσματα είναι τραγέλαφος, τότε ΠΑΝΤΑ φταίει ο εξωτερικός παράγοντας. Όταν η διακυβέρνηση είχε διαλυτικά αποτελέσματα βρίσκουμε μια ιστοριούλα με κακούς Αμερικανούς, καλούς Ρώσους και όλα ξεχνιούνται.
Όμως η ευθύνη είναι του νυν πρωθυπουργού που πρώτον είπε ψέμματα προεκλογικά και δεύτερον δέχθηκε να αναλάβει μονόπλευρα όλο το κόστος της μνημονιακής πολιτικής αφήνοντας όλους τους άλλους να φωνασκούν πως θα μηδενίσουν το έλλειμα και θα μειώσουν το χρέος σε 18 μήνες, χωρίς περικοπές...
Αλλά το χειρότερο όλων είναι πως όλα όσα αναφέρω για να φρεσκάρουμε την μνήμη μας, φαντάζουν πολύ μακρινά. Σκεφτείτε δε, πως κάποτε, αυτήν εδώ τη χώρα την κυβέρνησε ο κ. Κώστα Σημίτης... Αιώνες από τότε – δυστυχώς.
Υ.Γ Μιλάμε για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που μετά την ήττα του αγνοείται, κρύβεται, κάνει διακοπές από τέλη Απρίλη... Αλλά αυτό δεν έκανε και όταν κυβερνούσε. Αφήστε τα για αργότερα παίδες...
Υ.Γ Μιλάμε για τον πρωθυπουργό της Ελλάδας που μετά την ήττα του αγνοείται, κρύβεται, κάνει διακοπές από τέλη Απρίλη... Αλλά αυτό δεν έκανε και όταν κυβερνούσε. Αφήστε τα για αργότερα παίδες...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου